Sănătatea Press Group recomandă:

x

•Cum se face operația de mărire sâni

Implantul mamar este amplasat la nivelul sânului pacientei, printr-o incizie a cărei dimensiune diferă în funcţie de tipul de implant ales acesta fiind poziționat fie în spatele glandei mamare (subglandular), fie în spatele mușchiului pectoral (submuscular).

Tipuri de incizii

Localizarea zonei în care se realizează incizia diferă. Incizia poate fi realizată în zona areolei sau sub sân.

  • Incizia sub sân
  • Implanturile mamare se pot insera printr-o incizie sub sân, în şanţul inframamar. Acest tip de incizie este cel mai des utilizată. Cicatricile sunt aproape invizibile, fiind situate exact în pliul submamar.

  • Incizia în zona areolei
  • Implantul mamar cu silicoane realizat în urma unei incizii în zona areolei este o alegere foarte des întâlnită, deoarece incizia este mică, iar cicatricea este uşor camuflată.

    Această metodă presupune realizarea unei incizii în zona pigmentată a pielii din jurul mamelonului. Incizia trebuie realizată chiar la marginea zonei de delimitare dintre pielea mai albă a sânului şi pielea mai închisă la culoare a areolei, astfel încât cicatricea să fie puţin vizibilă. De obicei, această zonă se vindecă foarte rapid, cicatricile fiind extrem de fine și practic neobservabile. Este însă de retținut că această metodă nu se poate utiliza la orice pacientă, din cauza dimensiunilor diferite ale areolei. Medicul chirurg va stabili dacă este posibilă inserția perioareolară a silicoanelor la consultul preoperator. Un dezavantaj al utilizării acestei metode este scăderea sau pierderea temporară a sensibilității areolei.

Plasarea implanturilor mamare

Implanturile mamare diferă şi în funcţie de poziţionarea lor: subglandulară sau submusculară. Implanturile mamare cu silicoanepoziţionate subglandular implică plasarea lor sub glanda mamară (între glanda mamară și mușchiul mare pectoral). Această intervenție este adecvată însă doar în anumite cazuri, la pacientele care au o glandă mamară mai voluminoasă și țesuturi suficient de groase, pentru a acoperi corect implantul. Implanturile mamare poziţionate submuscular sau subpectoral implică plasarea acestora sub muşchiul mare pectoral, care va acoperi aproximativ două-treimi din implantul mamar.

Acest site este destinat publicului larg şi are scopul exclusiv de a oferi informaţii despre chirurgia estetică, şi clinica Dr. Niţescu.

Copyright 2013 Implanturi-Mamare.ro - Toate drepturile rezervate. Site administrat de
Sanatatea Press Group

Sitemap